کاربردهای کلروفریک

مکان فعلی شما :  

کاربردهای کلروفریک

کلروفریک نوعی منعقد کننده معدنی می باشد و از پر مصرف ترین منعقدکننده هاست و به صورت پودر ، مایع یا متبلور به فروش می رسد. این ماده به دنبال واکنش با بی کربنات کلسیم یا هیدروکسید کلسیم، ایجاد هیدروکسید آهن(III) می‌کند که مرکزی برای تجمع مواد کلوئیدی به شمار می‌رود. از جمله کاربردهای کلروفریک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱) تصفیه فاضلاب‌ها: استفاده از کلروفریک بهبود راندمان تصفیه اولیه فاضلاب‌ها، فسفرزدایی، جداسازی فلزات سنگین ، رنگ‌بری و حذف بوی نامطبوع H2S را به دنبال دارد.
۲) تصفیه آب‌های آشامیدنی: استفاده از کلروفریک تشدید لخته سازی، کم کردن کدورت و کنترل رنگ آب را به همراه دارد.
۳) تصفیه لجن آب‌ها: تشدیدسازی جذب آب لجن‌ها، کم کردن مصرف پلیمرها، کم ‌کردن هزینه دورریختن لجن‌ها، کنترل بو و بهبود راندمان لجن سازی از جمله موارد استفاده از این ماده است.
این ماده یکی از منعقد کننده های مهم و در رقابت با آلوم است، با توجه به خطر بیماری زا بودن آلومینیم باقیمانده در آب در سطح جهانی تمایل بیشتری برای کلروفریک به جای آلوم در تصفیه آب آشامیدنی بوجود آمده است.این ماده مزیت های زیر را داراست :
• لخته هایی بادانسیته‌ی بالاتر نسبت به آلوم تولید می‌کند که منجر به ته‌نشینی سریعتر می‌گردد.
• مواد منعقد کننده‌ معدنی در آب سرد موثر نیستند به جز کلروفریک که در آب سرد هم قدرت انعقاد سازی دارد.
تاثیر کلروفریک علاوه بر زدایش کدورت و ذرات معلق، در کاهش عوامل میکرو ارگانیسمی و پاتوژن‌ها هم عامل موثری است. همچنین شرایط مناسبی را نیز برای ضدعفونی آب ایجاد می‌کند زیرا ذرات معلق، وسیله‌ی بسیار موثری برای ایجاد مصونیت در میکرو ارگانیسم‌ها در مقابل تاثیرات مواد ضدعفونی‌کننده می‌باشد.
کلروفریک در تهیه کودهای گیاهی و تهیه مدارات و فیبرهای الکترونیکی، استخراج فلزات، نوار چسب لوله‌ها، رنگ‌سازی، صنایع شیشه و سرامیک، داروسازی و لخته نمودن خون در کشتارگاه‌ها مصرف می‌گردد.
در آزمایشگاه کلروفریک معمولا به عنوان یک اسید لوئیس برای کاتالیز کردن واکنش‌هایی مانند کلریناسیون ترکیبات آروماتیک و واکنش های Friedel-Crafts آروماتیک ها، مورد استفاده قرار می‌گیرد . کلروفریک (FeCl3) نسبت به کلرید آلومینیوم (AlCl3) قدرت کمتری دارد، ولی در بعضی از موارد این قدرت کمتر منجر به محصول دهی بیشتر میگردد، برای مثال در قلیایی کردن بنزن.